Teamfoto C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Eersel
Zelf uw buitenruimte bestraten Redactie, 2 mei 2024
Straatwerk tuin

Het bestraten van uw eigen tuin kan een lonende ervaring zijn, waarbij u uw buitenruimte verandert in een functionele en aantrekkelijke omgeving. Met de juiste planning, materialen en uitvoering kunt u een prachtig bestrate tuin creëren die jarenlang meegaat. Wij loodsen u door het proces van het bestraten van uw tuin in deze artikelreeks.

De planning en voorbereiding van uw tuinbestrating

Maak een nauwkeurige planning voordat u aan de klus begint. Meet zorgvuldig de grootte van uw tuin op en maak een gedetailleerd plan van de gewenste tuininrichting na het bestraten. Houd rekening met aspecten als paden, terrassen, bloemperken en eventuele speciale functies die u in uw tuin wilt integreren.

Daarna is het tijd om de ondergrond op orde te brengen. Neem alle planten, gras en andere vegetatie weg van de plek die u wilt bestraten. Delf de aarde tot een diepte van ongeveer 15-20 cm om ruimte vrij te maken voor de bestrating en de materialen voor de ondergrond.

Maak een slimme keuze uit de geschikte materialen voor uw bestratingsproject

Een correcte keuze van materialen is van groot belang voor een succesvol bestratingsproject. Bij uw overweging van verschillende opties, zoals betonklinkers, natuursteen, baksteen en keramische tegels, is het belangrijk om rekening te houden met duurzaamheid, esthetiek, onderhoud en budget. Voor een solide ondergrond heeft u behalve de bestrating ook materialen nodig voor de ondergrond, zoals zand, grind en eventueel stabilisatiemateriaal zoals gebroken puin.

Het verbeteren van uw tuin met variërende legpatronen en ontwerpen

Voordat u begint met het neerleggen van de bestrating, is het slim om eerst het gewenste legpatroon te kiezen. Populaire keuzes omvatten onder andere het visgraatpatroon, het blokpatroon en het wildverband. Experimenteer met verschillende lay-outs totdat u het gewenste legpatroon voor uw tuin heeft gevonden.

Stap 4: Beginnen met het aanleggen van bestrating

Nu u alle benodigde voorbereidingen heeft voltooid, is het tijd om daadwerkelijk te starten met het leggen van de bestrating in uw tuin. Begin met een recht stuk, bijvoorbeeld een muur of een grens, en breid langzaam uit naar de buitenkant. Zorg ervoor dat de bestrating op dezelfde hoogte ligt door een waterpas te gebruiken en vul indien nodig hoogteverschillen op met extra zand.

Uw tuinbestrating voltooien met afwerking en onderhoud

Als al het straatwerk is gelegd, is het tijd voor de laatste afwerking. Haal overtollig zand van het oppervlak en druk de bestrating vast met behulp van een trilplaat. Sluit de naden tussen de stenen met voegzand of voegmortel om onkruidgroei te voorkomen.

Om uw bestrate tuin in optimale staat te behouden, is het van groot belang om regelmatig onderhoud te plegen. Zorg ervoor dat u regelmatig de bestrating schoonmaakt door te vegen om vuil en bladeren te verwijderen en repareer eventuele beschadigingen of verzakkingen onmiddellijk. Met een beetje handigheid en de juiste tips kunt u zelf uw tuin bestraten en een prachtige buitenruimte creëren waar u trots op mag zijn.

Denkt u erover om een vakman in te schakelen?

Heeft u erover nagedacht om een professional in te schakelen voor dit klusje?Als u wilt dat C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf het klusje tot in de puntjes verzorgt, neem dan contact met ons op. Hierdoor wordt uw tuin op de ideale manier bestraat, zonder dat u zelf lichamelijke inspanning hoeft te leveren!

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0162 231 408

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf

Welkom bij Van de Velde Hoveniers!


Ons verhaal begint met Christian van de Velde, een ervaren hovenier die voorheen bij een groot hoveniersbedrijf werkte. In 2001 besloot hij zijn eigen weg te gaan omdat hij vond dat het anders en beter kon. Bij Van de Velde Hoveniers staat eerlijkheid en het nakomen van afspraken voorop, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.


Tuinontwerp vormt de kern van een prachtige tuin. Na een persoonlijk gesprek gaan wij aan de slag en kunnen wij voor u een 2D of 3D tekening maken. Zo krijgt u een duidelijk beeld van hoe uw toekomstige tuin eruit zal zien en kunnen we uw wensen op maat verwerken. Onze expertise gaat verder dan alleen beplanting, want bij het aanleggen van een tuin komt veel meer kijken. Ook onder de grond verrichten we het nodige werk, inclusief mini-grondverzet, om zo een stevige basis te creëren voor een gezonde tuin. Het goed onderhouden van een tuin is specialistisch werk waar we u graag bij helpen. Of het nu gaat om het snoeien van bomen met verschillende technieken zoals opsnoeien, uitdunnen en rondom snoeien, wij zorgen ervoor dat uw tuin in optimale conditie blijft.


Met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en aanleggen van tuinen, staan wij klaar om u van dienst te zijn. Bij Van de Velde Hoveniers streven we ernaar om uw tuindromen werkelijkheid te maken. U kunt altijd op ons rekenen voor een tuin waar u van blijft genieten.


Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat Van de Velde Hoveniers voor u kan betekenen!


Reviews van C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf

Door D
Op 19 november 2022
10

Tuin: Boomstronk verwijderen; 7 bomen

Door A
Op 27 oktober 2022
10

Heel blij met het resultaat! Klus was zo geklaard en hebben alles super netjes achtergelaten.

Door I.A
Op 19 oktober 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door V.V.D.V
Op 2 maart 2021
10
Review heeft geen inhoud
Door P
Op 26 juni 2019
10

Zeer fijn en kundig. We genieten nog steeds van onze tuin... Zelfs nadat er wat tegels scheef zijn komen te liggen zijn ze nog terug gekomen om dit op te lossen.

Door S.L
Op 17 maart 2017
10

Wij zijn erg tevreden over Van de Velde Hoveniers. Ze hebben ons goed geadviseerd, een mooi ontwerp gemaakt en er in een paar dagen tijd onze tuin aangelegd. Zo was onze tuin aangelegd voordat we verhuisde naar ons nieuwbouw huis. Perfect.