Teamfoto C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Eersel
Beits uw schutting voor een langere levensduur Redactie, 15 april 2024
Het beitsen van een houten schutting

Met de stijgende lengte van de dagen wordt het klimaat ook geleidelijk aangenamer. Geniet binnenkort weer van uw tuin. Niemand houdt ervan om naar een lelijke schutting te kijken, maar dat is gelukkig niet verplicht.

Als u uw schutting wilt opfrissen en voor de toekomst wilt beschermen, is het aan te raden om te beitsen!U heeft de keuze om dit zelf te doen en geld te besparen. Op deze blog zullen we stapsgewijs bespreken waarom beitsen cruciaal is, hoe het proces verloopt en wanneer u dit het beste kunt doen.

Welke functie heeft beits?

Beits is een substantie die ervoor zorgt dat het hout niet te veel vocht opneemtDe kleurpigmenten in beits beschermen de schutting tegen verkleuring door de zonnestralenMet deze kenmerken ontstaat een beschermende laag van beits voor de schutting

Waarom heeft u er baat bij om uw schutting te beitsen?

Waarom zou u ervoor kiezen om uw schutting te beitsen?Het is aan te raden om uw schutting regelmatig te beitsen om deze te beschermen. In Nederland is het weer vol verrassingen en onvoorspelbaarheid.

De schutting ondervindt hinder van de felle uv-stralen, regenbuien, hagel en stevige wind. De regen is een serieuze zorg aangezien het hout van de schutting het water absorbeert. Dit kan betekenen dat de schutting beschadigd raakt of verzwakt door mogelijk schimmel of houtrot.

Om te vermijden dat dit alles gebeurt, is het cruciaal om uw schutting te onderhouden. Beits is bij uitstek een goede optie omdat het de bescherming biedt die uw schutting in het Nederlandse weer nodig heeft. Het is niet nodig om de beits elk jaar te vernieuwen, de bescherming blijft lang aanwezig!

Bescherm uw schutting met beits door het stap voor stap te doen

Een schone start maken met uw schuttingbehandeling

Het is van groot belang om voor aanvang van het beitsen het juiste voorbereidende werk te doen. De start van het traject omvat het reinigen van de schutting. Het is van belang om de schutting schoon te maken om alle mogelijke aanslag en eerdere behandeling te verwijderen. Indien nodig kan een hogedrukspuit van pas komen.

Stap 2: Uw schutting opschuren

Schuur de schutting rustig door. Het schuren van de schutting is een vereiste voor alle houtsoorten, tenzij anders aangegeven door de beits. Voor het opschuren van de schutting kunt u een schuurmachine of schuurpapier gebruiken.

Stap 3: Uw schutting op een zorgvuldige manier reinigen

Na het schuren ziet de schutting er een beetje slordig uit. Alvorens u met de beits aan de slag gaat, is het essentieel om de schutting goed schoon te maken. Controleer eerst of de schutting helemaal stofvrij is, anders kan dit zich in de schutting nestelen.

Als de schutting volledig stofvrij is, kunt u beginnen met de laatste reinigingsronde. Het beste is om een borstel of een doekje met water in te zetten. Gebruik geen hogedrukspuit, aangezien dit de toplaag van de schutting zou kunnen beschadigen.

U dient in stap 4 uw schutting te beitsen

Om goed te starten, adviseer ik u om eerst 1 minuut lang de beits zorgvuldig te roeren. Het is tijd om de beits op de schutting aan te brengen met een kwast, zorg voor een gelijkmatige verdeling. Wanneer de eerste laag beits na 24 uur droog is geworden, kunt u zonder problemen een tweede laag aanbrengen.

Zoeken

Snel een medewerker spreken? Bel 0162 231 408

Wij helpen u graag verder!

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf

Welkom bij Van de Velde Hoveniers!


Ons verhaal begint met Christian van de Velde, een ervaren hovenier die voorheen bij een groot hoveniersbedrijf werkte. In 2001 besloot hij zijn eigen weg te gaan omdat hij vond dat het anders en beter kon. Bij Van de Velde Hoveniers staat eerlijkheid en het nakomen van afspraken voorop, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.


Tuinontwerp vormt de kern van een prachtige tuin. Na een persoonlijk gesprek gaan wij aan de slag en kunnen wij voor u een 2D of 3D tekening maken. Zo krijgt u een duidelijk beeld van hoe uw toekomstige tuin eruit zal zien en kunnen we uw wensen op maat verwerken. Onze expertise gaat verder dan alleen beplanting, want bij het aanleggen van een tuin komt veel meer kijken. Ook onder de grond verrichten we het nodige werk, inclusief mini-grondverzet, om zo een stevige basis te creëren voor een gezonde tuin. Het goed onderhouden van een tuin is specialistisch werk waar we u graag bij helpen. Of het nu gaat om het snoeien van bomen met verschillende technieken zoals opsnoeien, uitdunnen en rondom snoeien, wij zorgen ervoor dat uw tuin in optimale conditie blijft.


Met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en aanleggen van tuinen, staan wij klaar om u van dienst te zijn. Bij Van de Velde Hoveniers streven we ernaar om uw tuindromen werkelijkheid te maken. U kunt altijd op ons rekenen voor een tuin waar u van blijft genieten.


Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat Van de Velde Hoveniers voor u kan betekenen!


Reviews van C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf

Door D
Op 19 november 2022
10

Tuin: Boomstronk verwijderen; 7 bomen

Door A
Op 27 oktober 2022
10

Heel blij met het resultaat! Klus was zo geklaard en hebben alles super netjes achtergelaten.

Door I.A
Op 19 oktober 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door V.V.D.V
Op 2 maart 2021
10
Review heeft geen inhoud
Door P
Op 26 juni 2019
10

Zeer fijn en kundig. We genieten nog steeds van onze tuin... Zelfs nadat er wat tegels scheef zijn komen te liggen zijn ze nog terug gekomen om dit op te lossen.

Door S.L
Op 17 maart 2017
10

Wij zijn erg tevreden over Van de Velde Hoveniers. Ze hebben ons goed geadviseerd, een mooi ontwerp gemaakt en er in een paar dagen tijd onze tuin aangelegd. Zo was onze tuin aangelegd voordat we verhuisde naar ons nieuwbouw huis. Perfect.