Teamfoto C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf
Bomen kappen Eindhoven Wij staan in Eindhoven voor u klaar!
Een Hovenier
Werkzaam in Eindhoven, hoofdvestiging Eersel

Bomen kappen Eindhoven

Voelt u de noodzaak om een boom te kappen in Eindhoven? Is het nodig om professioneel een boom te laten verwijderen in Eindhoven? Kies ons voor een betaalbare aanpak en snelle verwijdering. Vertrouw voor een professionele aanpak van boomkap in Eindhoven op ons ervaren team voor een efficiënte en betaalbare oplossing.

Als een boom te fors groeit, tekenen van ziekte begint te vertonen of een potentieel gevaar vormt voor uw veiligheid, is het verwijderen van de boom de juiste weg. Het lijkt niet direct de meest voor de hand liggende keuze om een boom te kappen, maar de veiligheid van u en de omgeving staat voorop. Kiest u voor onze boomverzorgers? Dan weet u zeker dat de klus vakkundig en professioneel wordt uitgevoerd.

Laat ons team van ervaren boomverzorgers de klus klaren. Staat het op uw agenda om een boom te laten kappen in Eindhoven? Wij staan klaar om u te helpen met deskundig advies en uitvoering 0162 231 408, of vraag vrijblijvend een op maat gemaakte offerte aan.

De boomverzorger voor Eindhoven

Een boom laten verwijderen bij u in Eindhoven kan verschillende redenen hebben. Als de boom in de weg staat omdat die plek nu een andere bestemming heeft gekregen. Of de boom heeft stormschade opgelopen, waardoor deze een bedreiging voor zijn omgeving vormt.

In bepaalde gevallen moet de boom uit Eindhoven verwijderd worden. In gevallen waarin verwijderen geen absolute vereiste is, kunnen wij van C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf u van dienst zijn. Behalve bomen kappen of bomen laten verwijderen, bieden wij ook boomverzorging aan in Eindhoven en omgeving.

Bomen kappen tuin

Bomen laten kappen Eindhoven door C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf

Laat het kappen van bomen in Eindhoven over aan de experts van C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf voor een deskundige aanpak. Het behoud van de omliggende bebouwing, inclusief uw huis, het tuinhuisje en andere structuren, is van groot belang bij het verwijderen van bomen. Daarom laat u het weghalen van bomen in Eindhoven graag over aan de professional.

Met onze professionele team kunt u altijd rekenen op een zorgvuldige en vakkundige manier van bomen kappen in Eindhoven en de regio. Door een zorgvuldige inspectie van de omstandigheden en door gebruik te maken van geavanceerde methoden, zorgen we ervoor dat de boomverwijdering met maximale zorg en precisie wordt uitgevoerd. We hechten veel waarde aan uw voorkeuren en volgen een vast proces om ervoor te zorgen dat uw boom op een veilige en efficiënte manier wordt verwijderd:

 1. Risicoanalyse
  Gedetailleerde beoordeling van de boom, inclusief structurele stabiliteit, ziekterisico's en mogelijke gevaren voor aangrenzende structuren.
 2. Regelgeving en vergunningen
  Nauwgezette naleving van lokale wetgeving en voorschriften om ervoor te zorgen dat alle vereiste vergunningen worden verkregen voor een wettige boomkap.
 3. Voorbereiding van de boom
  Het wegnemen van lagere takken en het voorbereiden van de stam om een veilige en gecontroleerde neerwaartse beweging te vergemakkelijken.
 4. Boom veilig omhakken
  Met behulp van op maat gemaakte zaagtechnieken en professionele klimuitrusting kan de boom veilig en gecontroleerd worden omgezaagd. Met zo min mogelijk effect op de omgeving.
 5. Correct afronden
  Een grondige schoonmaak. Takken en de stam worden verwijderd, versnipperd of, indien nodig, wordt de boomstronk uitgegraven.
 6. Duurzame werkwijze
  Houtresten worden hergebruikt wanneer dat kan en er wordt naar gestreefd om de impact op het milieu te minimaliseren.

Bij C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf gaan we voor vakmanschap en behoud van de natuur bij het verantwoord kappen van bomen. Klaar voor vakkundig kappen van bomen? Voor een zorgvuldige verwijdering van uw boom mag u ons altijd bellen 0162 231 408.

Wanneer kan je een boom kappen?

Het kappen van bomen is mogelijk in elk seizoen, maar elk seizoen heeft zijn eigen set voordelen en nadelen. In overleg met onze boomverzorgers kunt u bepalen wanneer het ideaal is om de boom in Eindhoven te kappen, rekening houdend met de omstandigheden. Voor advies over het geschikte moment om uw boom in Eindhoven te laten kappen, kunt u altijd bij onze ervaren boomverzorgers terecht, afgestemd op uw specifieke omstandigheden en wensen.

Hier zijn de voor- en nadelen per seizoen op een rijtje:

 • Lente
  Voordelen: In de lente is het gemakkelijk om de boomconditie te beoordelen vanwege de aanwezigheid van bladeren.
  Nadelen: Lange wachttijden zijn mogelijk door de piek in de vraag naar hoveniersdiensten.
 • Zomer
  Voordelen: Zoals in de lente is de conditie van de boom goed te zien.
  Nadelen: Door de volle bladzetting in de zomer is er meer groenafval en zijn er broedende vogels in de boom tijdens het broedseizoen.
 • Herfst
  Voordelen: Houtrot en schimmel zijn in dit seizoen goed zichtbaar, en er zijn geen broedende dieren.
  Nadelen: Is dat het vallende blad kan zorgen voor extra opruimwerkzaamheden door loszittende bladeren.
 • Winter
  Voordelen: Met weinig tot geen blad is er minder groenafval en kan de klus sneller geklaard worden. De open plek die ontstaat, kan in het voorjaar weer mooi dichtgroeien.
  Nadelen: De werkomstandigheden kunnen gevaarlijker zijn door vorst en winterse neerslag.
Kies voorzichtig het ideale seizoen voor het onderhoud van uw [bomen], met aandacht voor de voor- en nadelen van elk seizoen.

Het kiezen van het juiste moment kan van cruciaal belang zijn voor uw situatie. Heeft u hulp nodig bij het vaststellen van het ideale tijdstip of zoekt u deskundige ondersteuning voor het veilig kappen van bomen? Contacteer onze experts voor persoonlijke begeleiding en advies 0162 231 408.

Kosten boom kappen Eindhoven

Wat zijn de prijzen van het kappen van een boom in Eindhoven? Een duidelijke vraag die we graag voor u willen beantwoorden. Er is geen vastomlijnd antwoord op deze vraag, omdat iedere boom en situatie anders zijn.

Desondanks zijn we beschikbaar om u te assisteren. Een aantal verschillende factoren spelen een rol bij het bepalen van de kosten voor het kappen van een boom in Eindhoven:

 1. Boomdimensie:
  Het kappen van grote bomen vereist over het algemeen meer tijd en moeite dan bij kleine bomen.
 2. Boomstronk verwijdering:
  Wat te doen met de boomstronk? De opties zijn hem te laten waar hij is of volledig uit te frezen voor een schone verwijdering.
 3. Afvoer van hout en takken:
  Wat doen we met het hout- en takkenafval? Blijft het ter plaatse, wordt het afgevoerd of moet u het zelf opruimen?
 4. Werkomgeving van de boom:
  Hoe de boom is gepositioneerd en de omgeving spelen mee. Boomverzorgers kunnen hun werk efficiënter doen wanneer takken vrij kunnen vallen in plaats van dat elke tak zorgvuldig naar beneden moet worden geleid.

Heb je gedacht aan de factoren die hierboven genoemd zijn? Omschrijf uw situatie hier en ontvang zo snel mogelijk een op maat gemaakt kostenplaatje voor het verwijderen van uw boom in Eindhoven! U kunt uiteraard ook direct telefonisch contact met ons opnemen via 0162 231 408.

Veel gestelde vragen over bomen kappen

Hebt u vragen over het kappen van bomen in Eindhoven die beantwoord moeten worden? Op deze pagina vindt u antwoorden op veelvoorkomende vragen over het kappen van bomen, een cruciale activiteit om de veiligheid en het aanzien van uw buitenruimte te beschermen. Indien u meer wilt weten over de procedure van bomen kappen, het meest geschikte moment om dit te doen of de locale regelgeving, zijn wij slechts een bericht verwijderd.

Wat zijn de geschikte tijden om bomen te kappen?

In de regel is het alleen in bepaalde perioden van het jaar toegestaan om bomen te kappen, meestal buiten het broedseizoen om vogels niet te hinderen en ter naleving van de natuurbeschermingswet. Pas na het broedseizoen, meestal na augustus, en zelfs in het najaar wanneer de bladeren zijn gevallen, kan het kappen van bomen met nesten in de boom worden uitgevoerd.

Wat zijn de kosten voor het laten kappen van een boom?

De prijsbepaling voor het kappen van een boom is vergelijkbaar met een puzzel met meerdere stukjes, waarbij diverse factoren zoals de boomsoort, bereikbaarheid van de locatie en noodzaak voor extra diensten allemaal meespelen. Een grondige evaluatie door professionele boomdeskundigen kan u helpen een exacte schatting te verkrijgen die overeenkomt met uw specifieke behoeften.

Waar is het raadzaam om een boom te laten kappen?

Het is verstandig om een lokale hovenier te benaderen voor het veilig en schadevrij laten kappen van uw boom. Het is verstandig om voor het kappen van uw boom een lokale hovenier te betrekken.

Is het toegestaan om zelf een boom te vellen?

Het is niet zomaar toegestaan om een boom te kappen, zelfs niet op uw eigen grond, aangezien hiervoor meestal een kapvergunning of omgevingsvergunning vereist is, afhankelijk van de regels van de gemeente. Met professionele boomspecialisten wordt niet alleen de veiligheid, maar ook de juiste uitvoering van het werk verzekerd.

C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf staat voor u klaar in Eindhoven
Over ons

Welkom bij Van de Velde Hoveniers!Ons verhaal begint met Christian van de Velde, een ervaren hovenier die voorheen bij een groot hoveniersbedrijf werkte. In 2001 besloot hij zijn eigen weg te gaan... Lees verder

Snel een medewerker spreken? Bel 0162 231 408

Wij helpen u graag verder!

Zoeken

Vraag vrijblijvend een offerte aan!

Over C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf

Welkom bij Van de Velde Hoveniers!


Ons verhaal begint met Christian van de Velde, een ervaren hovenier die voorheen bij een groot hoveniersbedrijf werkte. In 2001 besloot hij zijn eigen weg te gaan omdat hij vond dat het anders en beter kon. Bij Van de Velde Hoveniers staat eerlijkheid en het nakomen van afspraken voorop, zodat u nooit voor verrassingen komt te staan.


Tuinontwerp vormt de kern van een prachtige tuin. Na een persoonlijk gesprek gaan wij aan de slag en kunnen wij voor u een 2D of 3D tekening maken. Zo krijgt u een duidelijk beeld van hoe uw toekomstige tuin eruit zal zien en kunnen we uw wensen op maat verwerken. Onze expertise gaat verder dan alleen beplanting, want bij het aanleggen van een tuin komt veel meer kijken. Ook onder de grond verrichten we het nodige werk, inclusief mini-grondverzet, om zo een stevige basis te creëren voor een gezonde tuin. Het goed onderhouden van een tuin is specialistisch werk waar we u graag bij helpen. Of het nu gaat om het snoeien van bomen met verschillende technieken zoals opsnoeien, uitdunnen en rondom snoeien, wij zorgen ervoor dat uw tuin in optimale conditie blijft.


Met meer dan 20 jaar ervaring in het ontwerpen en aanleggen van tuinen, staan wij klaar om u van dienst te zijn. Bij Van de Velde Hoveniers streven we ernaar om uw tuindromen werkelijkheid te maken. U kunt altijd op ons rekenen voor een tuin waar u van blijft genieten.


Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek wat Van de Velde Hoveniers voor u kan betekenen!


Reviews van C.H.R. van de Velde Hoveniersbedrijf

Door D
Op 19 november 2022
10

Tuin: Boomstronk verwijderen; 7 bomen

Door A
Op 27 oktober 2022
10

Heel blij met het resultaat! Klus was zo geklaard en hebben alles super netjes achtergelaten.

Door I.A
Op 19 oktober 2022
10
Review heeft geen inhoud
Door V.V.D.V
Op 2 maart 2021
10
Review heeft geen inhoud
Door P
Op 26 juni 2019
10

Zeer fijn en kundig. We genieten nog steeds van onze tuin... Zelfs nadat er wat tegels scheef zijn komen te liggen zijn ze nog terug gekomen om dit op te lossen.

Door S.L
Op 17 maart 2017
10

Wij zijn erg tevreden over Van de Velde Hoveniers. Ze hebben ons goed geadviseerd, een mooi ontwerp gemaakt en er in een paar dagen tijd onze tuin aangelegd. Zo was onze tuin aangelegd voordat we verhuisde naar ons nieuwbouw huis. Perfect.